Avisos
Actualment sense incidencies

viernes, 1 de diciembre de 2017

Els Moros I Cristians una festa de l'amistat

ELS MOROS I CRISTIANS UNA FESTA DE L’AMISTAT
Nicolás Borja Pérez

La festa de moros i cristians és història, religió, tradició, cultura, convivència, i podriem dir que moltes altres coses, i és eixa convivència la que porta l’amistat.
En un món cada vegada més globalitzat, deshumanitzat, intolerant, avariciós, ple d’envejes i en una gran pèrdua de valors, apareix la nostra festa com una illa, on com um bàlsam, ens porta per uns mesos a l’any a ser millors i a conviure,ací cap tot el món, siga quin siga el seu pensar, sexe, religió, raça, arribant a la igualtat.
És l’any 1980 quan comence la meva vida festera a la filà Cristians d’Altaia i desprès a la filà Moros Malvins, on em vaig adonar de la gran compactació social que va tindre la nostra festa.ÉS la Festa de l’Amistat. Les resposabilitats festeres locals, comarcals i fins fa poc nacionals, han fet que el grup d’amics i amigues augmentara cada vegada més, perque a la fí, en la festa com en part de la vida, lo que que ens queda es eixa AMISTAT en majuscules, sense esperar res més a canvi, simplement això AMISTAT.
Es per aixó que des d’ aquesta oporunitat que m’ ha donat la Federació de Moros i Cristians Sant Blai,desitjar que gaudim, cadascú des de les nostres responsabilitats festeres, de les nostres festes, de l’amistat i la germanor.
AVANT LA FESTA I VISCA LA FESTA !!!!

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

EMISSIÓ EN DIRECTE