Avisos
Actualment sense incidencies

sábado, 30 de marzo de 2019

Pregó 2004


Miguel Ortiz, Pregoner 2004
2004    MIGUEL ORTIZ
Alteans, alteanes, festers, festeres. Bona nit.
Corporació municipal, President i junta directiva de l´Associació de Moros i Cristians Sant Blai, President i Junta de la Comissió del 25 Aniversari, Càrrecs festers, reina major i reina infantil, Clavaris, Clavaris d’honor, Comissió del Crist, amigues i amics.
Aquest és per a mi un moment diferent, potser únic. Anunciar l’inicií de les festes del meu poble, homenatjar 25 anys de la història d’Altea, no es pot fer amb un discurs, sinó amb paraules que ixen del cor.  
I el meu primer sentiment és de gratitud cap a Pepe Serrat i totes aquelles persones que m’han concedit el privilegi d’haver estat elegit President d’honor de la Comissió encarregada de commemorar els primers 25 anys de la nostra festa.
Festers, en aquest any tan singular, vull fer aplegar públicament i de d’aquest lloc, l’orgull que sen de compartir amb vosaltres un poble com el nostre, un poble on la festa es sent de forma especial, i eixa singularitat és la que vull transmetre esta nit. 
Alteans i alteanes ens trobem en l’inicií de les nostres festes, a partir d’aquest acte, la música, la pólvora, la bellesa de les nostres reines, la solemnitat dels nostres càrrecs festers, l’alegria i l’amistat, seran els protagonistes a Altea.
Seran dies de convivència, de compartir els carrers, d’aparcar diferencies, d’integració, de participació, perquè tots units, hem format un poble, tots som Altea.
Al llarg d’aquestos 25 anys, Altea ha estat un exemple de convivència: els moros amb els cristians, el Crist amb Sant Blai, l´Associació amb la Comissió, el President amb el Clavari. I tots junts, amb els nostres defectes i les nostres virtuts, som capaços d’aportar el millor de nosaltres mateixos per Altea, per les nostres festes. Esta, sens dubte, és la millor manifestació d’un poble alegre que mira al futur amb optimisme, alegria i constància comú de demostrar a veïns i visitants la nostra manera de sentir la celebració festiva i fer partícip de ella als altres. 
Altea, ha sabut cuidar les nostres arrels i mantindre les nostres tradicions, però sabent millorar, i hui Altea és un poble obert que mira al futur amb optimisme, convivint amb les diferents cultures, de les distintes gents que han elegit la nostra terra per a viure. 
Un poble obert que ens permet caminar units per la sena del progrés, la concòrdia i el benestar. Només així i en estes festes es recorda que, pacífica i festivament és com deu produir-se la trobada entre diferents pobles i diferents cultures.
No volguera  oblidar a altres festers, gent que sent i viu les nostres festes des de la distància, perquè han hagut de deixar el nostre poble, però tenen el Crist del Sagrari i a Sant Blai en el cor. Ells també formen part de la festa a través de nosaltres. Enguany jo seré un d’ells, però sense gaudir la festa com el que més; gràcies a la meva família, amics, els Malvins i a tots vosaltres.
Alteans, la festa ja està ací, anem a deixar-nos seduir per la màgia de les nostres festes, per la brillantor, la música i el soroll, gaudim de les traques i arcabussos, dels focs d’artifici, de les desfilades, ambaixades i revetlles, de tots els actes religiosos que es celebren en honor al nostre Crist del Sagrari.
I per acabar, permeteu-me que faja meues les tradicional paraules que ja són el nostre crit de guerra i formen part del nostre sentir popular.
Alteans, festers, el primers vint-i-cinc anys de les nostres festes van a culminar.
Per Altea, per el Crist del Sagrari i per Sant Blai.

Avant la Festa i visca la Festa

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

EMISSIÓ EN DIRECTE