Avisos
Actualment sense incidencies

viernes, 12 de octubre de 2012

Pregó 2012


2012 PEPE ALVADO LLINARES 

Bona nit festers i Alteans. Bona nit als carrecs festers i representants de les entitats municipals i festeres.

BONA NIT, ALTEA!!!

Des d’açí dalt, veig la plaça plena de gent amb cares d’alegría i felicitat. I vos dic que em senc un privilegiat de ser el pregoner número trenta, formant part del nombrós grup de gent que ha parlat sobre les nostres festes.

Quan la nostra presidenta de l’Associació de Moros i Cristians, Rosa Guillén, en va dir el passat 29 de maig, un día abans del meu 59 aniversari, que la junta directiva havía pensat amb mí per a fer el pregó, em vaig emocionar perque... Quí anava a pensar que tindria aquest regal d’aniversari?. En eixe moment, van vindre molts records de tot el que ha passat en la nostra volguda festa desde 1979 a l’actualitat.

Després de 33 anys d’existencia dels Moros i Cristians a Altea, crec, com a fester, que están prou consolidats entre nosaltres. Vosaltres, festers, i principalment els joves, teniu que anar fent la Festa cada volta mes gran.

Sempre recordaré el primer desfile que es va fer en maig del 79 amb la participació de les filaes mores El Castell, Bernia, Sarraïns i Mitja Lluna. Va ser una explosió d’alegría fresca per una festa nova. Jo era un espectador més que veía aquell desfile desde el passeig marítim, i aixó va ser la llavor per a que un grup d’amics, majorals de les festes de Sant Lluís, s’animaren a crear la Filà Els Cebers, de la que forme part desde l’estiu d’aquell any.
ESTIC ORGULLÓS DE SER CEBER!!!

I de que els membres de la meua filà siguen com una gran familia que m’ha plenat de satisfaccions en aquestos anys. Ara!... El més important per a mí, que está per damunt de tot, son la meua dona María José i els meus fills Jose i Lluís. Ells son els que m’ajuden en tot moment, i aguanten el que jo dedique moltes hores a la Festa. Estic molt orgullós de la meua familia!.

Com sabeu, he estat col.laborant sempre amb la nostra Associació Sant Blai, i amb molt de gust. Quan es va celebrar el dècim aniversari de les nostres festes, el president de l’Associació, i rei moro d’enguany, Josep Lanuza, em va proposar formar part de la seua junta directiva. I en la mateixa, he sigut croniste i vicepresident segon. Desde entonces seguixc ajudant en lo que demanen.

La nostra Festa de Moros i Cristians es part important en la meua familia Sariera... Recordareu que la meua germana Maite va ser la primera dona abanderada mora, el meu germà Jeroni ha sigut rei moro, el meu cunyat Pepe “El Gato” va ser abanderat moro de l’Associació. I jo, he sigut rei cristià, una de les experiencies mes boniques i fabuloses que he viscut junt als meus amics Lluis Soler i Vicent Escortell, part important del meu regnat en un any ple de satisfaccions i de goix junt al rei moro Vicent “el perruquer”.

I qué es per a mí la Festa?. La Festa es... Amistat!!. I eixa amistat la vaig rebre dels meus amics Pere Joan, que està ahí baix, i Diego, que el tinc açí al costat fen-me fotos, quan vaig ser rei cristià en 1997. Ells en van regalar la marxa cristiana “El Sariero”, compossada per l’alteà Jimmy. Amb aquesta demostració d’amistat puc dir ben alt que la Festa es... germanor!, música!, divertiment!, alegría! Coses que desitje que vosaltres tingueu aquestos díes gaudint amb tota la familia festera. Perque sense aquestos sentiments, la Festa, no sería Festa!. I per aixó, vos anime a participar en els actes que organitzen l’Associació Sant Blai i la Comisió del Crist del Sagrari. Perque sense el nostre recolzament, la Festa no tindría vida.

Hi ha temps per a tot. Vos recomane que aneu a les dianes i prengueu la xocolatada d’abans. Que aneu a les ambaixades per a gaudir de les representacions de la lluita per Altea dels dos bandols, junt als trons i l’olor de pólvora. 

Que desfileu en les entrades mentre a la vostra esquena sonen les bandes de música. I que visiteu les filaes en un auténtic sentiment de germanor. Des d’açí vull animar a tots els alteans, festers i no festers, a no tindre por a les dificultats que atravessem en aquestos moments. I animar-vos a continuar apoyant i defensant la nostra Festa per a que no desaparega.

Perque la nostra Festa ja és part de la nostra historia col.lectiva com a poble.
També vull demanar un reconeiximent molt especial als músics que ens acompañen durant les festes. Sense ells, la Festa perdría més del cinquanta per cent del seu atractiu. Gràcies, músics!.

En aquest moment tan important per a mí, vull recordar a les persones que no están entre nosaltres. Particularment jo m’emocione, i en venen a la memoria de manera més forta quan sona la primera marxa a l’Entrà de Bandes. Els meus ulls es plenen d’aigua i en vé una baixada momentánea d’anim. Pero també en ve el pensament positiu de que allá on estiguen, estarán gaudint també de la nostra Festa.

Desitge que, amb l’ajuda dels nostres patrons Sant Blai i la Mare de Deu del Consol, i del nostre Crist del Sagrari al que tenim devoció, l’any que vé puguem estar açí tots nosaltres... I si pot ser, més gent encara!!.

Es lo que jo vulc, alteans!.

Que visqueu amb intensitat les Festes!. Que disfruteu dels vostres companys!


Que boteu, balleu i desfileu amb intensitat!

Per aixó. Com a despedida. M’agradaría que junt a mí, pronunciareu ben alt el nostre crit de germanor.

AVANT LA FESTA I VISCA LA FESTA!!

EMISSIÓ EN DIRECTE