Avisos
Actualment sense incidencies

domingo, 4 de octubre de 2015

Història Federació

L'Associació de Moros i Cristians Sant Blai va ser creada per una comissió Gestora presidida pel Barranquí, qui, el 4 de març de 1980, en l'Aula de cultura de l'antiga CAAM, es va reunir per acordar, en el punt 5, la constitució d'una junta gestora encarregada de legalitzar l'associació i aprovar-ne els estatuts. Aquesta junta gestora va designar com a secretari Luis Soler; tresorer Mariano Gallego; cronista Luis Fuster, en representació de les fiales Sarraïns, Moros de Bèrnia, Mitja Lluna, El Castell, Cora d'Algar, Moros de Benimussa i Els Cebers (única filà del bàndol Cristià).

En aquesta mateixa sessió se sol·liciten dissenys per a l'escut i es dóna el nom de Sant Blai a aquesta Associació, en els punts 7 i 9 de l'ordre del dia, respectivament.

En la sessió de 17 de març de 1980, la junta gestora va acordar concretar en un reglament els actes festers i la seua definició al calendari. Es van estudiar diversos estatuts de diverses associacions i pobles festers per elaborar un projecte d'estatuts propis. En l'acta del 25 d'abril de 1980 es va donar un full amb el resum d'activitats gestionades per la Comissió Gestora des de l'inici de les seues operacions. Es fixen les dades d'inscripció de penyes a l'associació i es demana que cada penya assenyale candidat per al primer president de l'associació.

En sessió de 6 de maig de 1980 naix l'Associació i es vota el seu primer president, Nicolau Borja, amb el seu secretari, el Barranquí; Tresorer, Mariano Gallego; Cronista, Luis Fuster i Vicepresident Luis Soler. Dos representants de cada penya assistiran a les juntes directives.


Consulta la primera acta, ací

EMISSIÓ EN DIRECTE