PROGRAMA ACTES FESTES 2019

DIVENDRES 16 DAGOST
21.00 h. PRESENTACIÓ DELS CARTELLS DE FESTESala Plaça de lAigua.

DISSABTE 31 DAGOST:
12.00 h. Partits de FUTBOL SALA INFANTIL
17.00 h. INICI del Torneig 24 h de FUTBOL SALA de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, en el Pavelló Municipal dels Esports.

DIUMENGE 1 DE SETEMBRE:
19.00 h. FINAL del Torneig 24 h FUTBOL SALA en el Pavelló Municipal dels Esports.

DIVENDRES 6 DE SETEMBRE:
20.30 h. CONCERT DE MÚSICA FESTERA a càrrec de la Banda de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella i de la Banda Simfònica de la Societat Filharnica Alteanenseal Palau Altea Centre d’Arts. 
*Accés lliuri gratuït, limitat alaforament del local.

DISSABTE 7 DE SETEMBRE:
20.00 h. SOPAR DE CÀRRECS i BALLa laparcament del mercat ambulant.

DIUMENG8 DE SETEMBRE: 
17.30 h. ESCENIFICACIÓ de l’arribada de la Imatge del Santíssim Crist del Sagrari a la Badia dAltea, a càrrec del Grup de Teatre Pla i Revésa la Platja de la Roda. A continuació, ROMERIA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL SAGRARI, des de la Platja de la Roda fins a l’EsglésiaParroquial de Nostra Senyora del Consol, amb el següent itinerari: Carrer Sant Pere, La Mar, Pescadors, Empedrat, Salut, Carreta, Remei, Portal Nou, Betlem, Fondo, Consol, Jesús i Plaça de l’Església.

A partir de les 18.30 h (una vegada finalitzada la romeria),MISSA DEL RESCAT, oficiada pel Reverend Sr. En José Abellán Martínez, Rector de Nostra Sra. del Consol dAlteai cantada pel Cor Parroquial.

DEL DIMECRES 11, FINS AL DIJOUS 19 DE SETEMBRE:
20.00 h. SOLEMNE NOVENARI en honor al SantíssimCrist del Sagrari, al Temple Parroquial de Nostra Sra. del Consol. 

*Excepte el dissabte dia 14 que serà a les 18.30 h.
Oficiades per:

Dimecres 11Il·ltre. Sr. En Ramón Egío Marcos, Rector de Sant Nicolau – Degà Pres. Capítol Cocatedral dAlacant.
Dijous 12Il·ltre. Sr. En José Antonio Gea FerrándezRectordel Salvador – Degà Pres. Capítol Catedral dOriola.
Divendres 13Reverend Sr. En Reyes Rodríguez Rufete, Rector de Santiago – Arxiprest de Villena.
Dissabte 14Reverend Sr. En Elmer Saúl Mendoza Sáenz, Vicari Parroquial Nostra Sra. del Consol dAltea.
Diumenge 15Excm. i Reverend Sr. En Jesús MurguiSoriano, Bisbe dOriola-Alacant i Reverend Sr. En Francisco Luis Soler Alós, Formador del Seminari Menor DiocesàdOriola.
Dilluns 16Reverend Sr. En Ramón Martínez Ramón, Rector de Sant Francesc dAssís de La Marina- Elx.
Dimarts 17Il·ltre. Sr. En Eloy Martín García, Rector de Sant Miquel de Redovà. Canonge Catedral dOriola.
Dimecres 18Reverend Sr. En Efrén Mira Pina, Rector de SanJaume Apòstol de Guardamar. Consiliari Diocesà de Cursets de Cristiandat.
Dijous 19Reverend Sr. En Juan Antonio González MagañaRector de Sant Jaume de Benidorm.

DISSABTE, 14 DE SETEMBRE:
20.30 h. PRESENTACIÓ DE VESTITS de “les Filades”, entrega de ceptres, banderei armes als Càrrecs Festers de les Festes, presentació de la Cort dHonor i coronació de la Reina de les Festes en el Palau d’Esports Vila d’Altea.

*Accés lliure i gratuït, limitat a laforament del local. L’obertura de portes del recinte tindrà lloc a partir de les 20.00 h.

00.00 h. (matinada del diumenge), BALL DE CÀRRECSFESTERS, en la Barraca Festera, situada en laparcament del Camí de l’Algar.

DIUMENG15 DE SETEMBRE:
10.30 h. OFRENA DE FLORS. Concentració en la Plaça Jose M. Planelles, dAutoritats, Càrrecs FestersReina de Festei la seua Cort dHonor, Comissió de Festes del Crist del Sagrari, Federació de Moros i Cristians Sant Blai, representació de les festes populars, associacions dAltea ipúblic en general per a lacte de lOfrena de Flors.
10.45 h. ACTE CORONA VERGE. Desfilada des de l’Església-Convent de Sant Pere i Sant Francesc fins a la Plaça José Mª Planelles a càrrec de la Comissió de la Vergedirectiva de la Confraria del Santíssim Crist del Sagrari, la Comissió del Crist 2019, Reines Major i Infantil portant la Corona de Ntra. Sra. del Consol. I a continuació desfilada fins al Temple Parroquialacompanyats per colles de Dolçaines i Banda de Música. En arribar al Temple Parroquial tots els components seran rebuts pel Sr. Bisbe de la Diòcesi i Sacerdots.

Tirs de 21 salves dhonor a la Verge del Consol.

12.00 h. MISSA SOLEMNE EN HONOR DE NOSTRA SRA. DEL CONSOLPresidida per l'Excmi Reverend Sr. Jesús Murgui Soriano, Bisbe d'Oriola-Alacant, concelebrada pels sacerdots convidats i cantada per la Coral de la Societat Filharmònica Alteanense.

DIJOUS 19 DE SETEMBRE:
21.00 h. ASSAIG GENERAL DE LES EMBAIXADES DE MOROS I CRISTIANS, a la Plaça de l’Església.

22.00 h. NIT DE SALUDES.

DIVENDRES 20 DE SETEMBRE:
13.00 h. ANUNCI OFICIAL DE FESTES amb volteig de campanei tirs de morters.

18.00 h. Tradicional ENTRADA DE LA MURTA, a càrrecde la Comissió del Crist, amb la participació de la Colla de Dolçaines, Sonats Batucada d’Altea, el Grup de Danses Bellaguarda Tradicions, Bandeta Jove d’AlteaanimacióPatrulla Perruna i moltes coses més. Recorregut: Aparcament Facultat, C/ Benidorm, Av. de la Nucia, Pl. La Creu, Pont de Montcaui Av. Jaume I.

20.00 h. ENTRADA DE BANDES DE MÚSICA, des de la Plaça de la Creu fins a la Plaça Jose M. Planelles, i a continuació, IMPOSICIÓ DE BANDEROLEPREGÓ DE FESTES, a càrrec dEn José Pérez Gorgoll (Picarraco), de la Filada Cora dAlgaren finalitzar el Pregó, totes les bandes interpretaran el pasdoble IDA Y VUELTA del compositor alteà Francisco Pérez Devesa, sota la direcció del mestre director de la Banda Simfònica de la SFA, En Jaume F. Ripoll Martins. Seguidament les filades es dirigiran en passacarrers a les seues respectives seus festeres.

22.00 h. Obertura de la BARRACA FESTERA en laparcament del Camí de l’Algar, que comptarà ambactivitats durant totes les festes. 

00.00 h. (matinada del dissabte), ENTRADETES. Concentració de les Filades de Moros i Cristians i la Comissió del Crist, per a iniciar les entradetes en lAvinguda La Nuciaamb el següent itinerari: Plaça de La Creu, Pont de Montcaui Av. Jaume I. 

00.30 h. (matinada del dissabte), TUMBALEA REVOLUTION la comunitat més gran de gent jove en l'àmbit nacional ens visita, formada per l'equip més gran d'animació, una veu espectacular, els dj's del moment, regals, efectes especials, disfresses, marxandatge i moltes sorpreses més, en la Barraca Festera, situada al Pàrquing del Camí de l'Algar.

DISSABTE 21 DE SETEMBRE:
08.00 h. DESDEJUNI FESTER, en la Plaça de La Creu.

08.30 h. DIANA MORAamb el següent itinerari: Av. la Nucia, Av. València, Llavador, La Séquia, Pont de Montcau, Av. Jaume I, Garganes, Passeig Mediterrani,  Gabriel Miró iPl. José M. Planelles.

12.00 h. ALARDO I TIROTEIG. Concentració de CàrrecsFesters i Filades a la Plaça de la Creu, per pujar a la Plaça de l’Església.

13.00 h. AMBAIXADA MORA I RENDICIÓ CRISTIANA, a la Plaça de l’Església.

20.00 h. Espectacular ENTRADA CRISTIANAamb el següent itinerari: c/ Filharmònica, Pont de Montcau, Av. Jaume I, Raspall, finalitzant en la Plaça dels Esports.

00.00 h. (matinada del diumenge), Actuació de la gran ORQUESTRA PLATINOla Barraca Festera, situada laparcament del Camí de l’Algar.

DIUMENG22 DE SETEMBRE:
11.30 h. PASSACARRER. Concentració a la Plaça José Maria Planelles: Autoritats, Reina de festei la seua Cort dHonor, Càrrecs Festers, Comissió de Festes del SantíssimCrist del Sagrari, Federació de Moros i Cristians Sant Blai, acompanyats per la Colla de Dolçaines, la Banda de Música de la Federació Sant Blai, i Banda de Música, per a dirigir-se en comitiva cap al Temple Parroquial de Nostra Sra. del Consol.

12.00 h. MISSA SOLEMNE EN HONOR DEL SANTÍSSIM CRIST DEL SAGRARIal Temple Parroquial de Nostra Sra. del Consol, oficiada pel’Il·ltre. Sr. En José Luis Úbeda SierrasRector de Sant Joan d’Àvila dAlacant. Canonge de la Catedral d’Oriola. Jutge del Tribunal Eclesiàstic. Cantada per la Coral de la Societat Filharmònica Alteanense.
Actuació de la MUIXERANGA DE LA MARINA BAIXA ala Plaça de l’Església.

14.00 h. Espectacular MASCLETADA des del Pàrquing del Passeig del Mediterrani, a càrrec de la Pirotècnia Vulcano.
Actuació de la MUIXERANGA DE LA MARINA BAIXA ala Plaça José M. Planelles.

19.30 h. PASSACARRER. Concentració a la Plaça José María Planelles: Autoritats, Reina de festei la seua Cort dHonor, Càrrecs Festers, Comissió de Festes del SantíssimCrist del Sagrari, Federació de Moros i Cristians Sant Blai, acompanyats per la Colla de Dolçaines, les bandes de música de la Federació Sant Blai, i la Banda de la SocietatFilharmònica Alteanense, per a dirigir-se en comitiva cap al’Església Parroquial.

20.00 h. SOLEMNE PROCESSIÓ en honor al Santíssim Crist del Sagrari i Sant Blai, per litinerari de costum.

00.30 h. (matinada del dilluns), Grandiós CASTELL DE FOCS ARTIFICIALSa la Platja de l’Espigó, a càrrec de la Pirotècnia Vulcano.

01.00 h. (matinada del dilluns), Actuació estel·lar a càrrec de l’EXTRAORDINÀRIA ORQUESTRESPECTÁCULO“LA MUNDIAL SHOW”, amb 16 dels seus components,considerada la millor orquestra del moment a nivellnacional, a la Barraca Festera.

DILLUNS 23 DE SETEMBRE:
08.00 h. DESDEJUNI FESTER, a la Plaça de La Creu.

08.30 h. DIANA CRISTIANAamb el següent itinerari: Costera dels Matxos, Portal Vell, Sol, Alacant, l’Empedrat, La Mar, Passeig Sant Pere, Passeig Mediterrani, Garganes, Av. Jaume I i Plaça José M. Planelles.

11.00 h. PASSACARRER. Concentració a la Plaça José María Planelles: Autoritats, Càrrecs Festers, Reina de Festei la seua Cort dHonor, junta de la Federació de Moros i Cristians Sant BlaiComissió de Festes del Crist del Sagrari, acompanyats per la Colla de Dolçaines, la Banda de Música de la Federació Sant Blai, i la Bandeta Jove d’Altea, per a dirigir-se en comitiva cap al Temple Parroquial de Nostra Sra. del Consol.

11.30 h. MISSA SOLEMNE, en Honor a Sant Blai, Patró de la Federació de Moros i Cristians i de la Vila dAltea, en el Temple Parroquial de Nostra Sra. del Consol, oficiada pel Reverend Sr. En Miguel Ángel Cerezo Saura, Rector de SantVicent - Sant Vicent del Raspeig. Consiliari del SecretariatDiocesà de Pastoral de Família i Vida. Finalitzada la Celebració Litúrgica, lectura de la nova Comissió del Crist 2020

12.00 h. ALARDO I TIROTEIG. Concentració de totes les filades en la Plaça de la Creu, per pujar a l’ambaixada, en la Plaça de l’Església.

13.15 h. AMBAIXADA CRISTIANA I RENDICIÓ MORA, en la Plaça de l’Església. Acabat lactepassacarrers de totesles filades, càrrecs, Junta de la Federació, Comissió de Festei Autoritats fins la Plaça de lAjuntament.

20.30 h. Espectacular ENTRADA MORAamb el següent itinerari: Filharmònica, Pont de Montcau, Av. Jaume I, Raspall, finalitzant en la Plaça dels Esports.

00.00 h. (matinada del dimarts), DISCO-PIRÁMIDE, a la barraca festera.

DIMARTS, DIA 24 DE SETEMBRE:
11.30 h. PASSACARRER. Concentració a la Pl. José M.Planelles: Autoritats, Reina de festei la seua Cort dHonor, Càrrecs Festers, Comissió Festes del Santíssim Crist del Sagrari, Federació de Moros i Cristians Sant Blai, acompanyats per la Colla de Dolçaines i la Bandeta Jove d’Altea, per a dirigir-se en comitiva cap a l’Església-Convent de Sant Pere i Sant Francesc.

12.00 h. MISSA DE DIFUNTS I ACCIÓ DE GRÀCIES, al’Església-Convent de Sant Pere i Sant Francesc, oficiada pel ReverenEn José Abellán Martínez. Finalitzada la Missa tindrà lloc la imposició de medalles a la nova Comissió de Festes del Santíssim Crist del Sagrari per al 2020.

En finalitzar lacte, PASSACARRER dAutoritats, Reina de festei la seua Cort dHonor, Càrrecs Festers, Comissió de Festes del Santíssim Crist del Sagrari, Federació de Moros i Cristians Sant Blaii la nova Comissió de Festes del Crist 2020 des de la Plaça del Convent, Pont de Montcau, Av. Jaume I, finalitzant a la Plaça José Maria Planelles. 

16.30 h. TORNADA DE LES BANDERES, amb desfiladades del C/ LLavador, Av. Comunitat Valenciana, C/ Generalitat Valenciana, C/ Garganes, Av. Jaume I i Pont de Montcaufins a la Seu de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai al Casal Fester, depositant cada Filada les banderei finalitzant amb la interpretació de lHimne Fester, el pasdoble IDA Y VUELTA. Una vegada finalitzat lacte CAFÉ FESTER a la Plaça de la Casa de Cultura.

18.00 h. GRAN MUSICAL INFANTIL TOY’S UNA HISTÒRIA DE JOGUETS, a la carpa festera.

DIMECRE25 DE SETEMBRE:
18.00 h. Gran actuació a càrrec del DUO JAM i berenaral Bar del Centre Social.*Accés lliure i gratuït, limitat alaforament del local. Activitats reservades per als nostres majors.

DISSABTE 28 DE SETEMBRE:
22.00 h. Festival Musical FESPORRAT.* Organitza la Regidoria de Joventut de lAjuntament dAltea.

DIUMENGE 29 DE SETEMBRE:
10.00 h. I ENCONTRE DE BOIXETS DALTEA PER A TOTA LA COMUNITAT VALENCIANA, a lAv. Comunitat Valenciana. *Organitza lAssociació de Mestresses de Casa dAltea.

Nota
1. Del 20 al 23 de setembre a la barraca festera podràtrobar un PUNT VIOLETA.
2. Els organitzadors es reserven el dret dalterar, modificar, augmentar o anul·lar, qualsevol acted’aquest programa.

BONES FESTES!
 
Top