Avisos
Actualment sense incidencies

lunes, 13 de febrero de 2017

Nomenament dels càrrecs 2017, Regina Major del Crist i Cort d'Honor

El quasi miler d'alteans que assistiren el divendres per la nit al Palau Altea per a presenciar en directe la elecció de la regina de les festes patronals en honor al Crist del Sagrari, i la proclamació dels càrrecs festers de les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Blai, foren testics d'un fet històric en les festes majors d'Altea al realitzar-se en el mateix acte la elecció i la proclamació mencionades. L'acte, organizat per la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, iniciava, així, la celebració del Mig Any que finalitzarà aquesta vesprada amb el passacarrer de tots els «festers» per diversos dels principals carrers d'Altea.
Generalment, la elecció de la regines de festes sol fer-se abans del nadal de l'any anterior al seu regnat. En aquesta ocasió, la falta de comissió de festes del Crist, i el fet de que un grup de cinc xiques d'entre 15 i 17 anys, més altres dos xiquetes de 7 i 9 anys, i altres 3 xiquets de 7 anys, que formen el grup de dames i caballers infantils del Crist, va dur a que la Federació assumira la organització de la elecció de la regina junt a la proclamació dels càrrecs festers.
En l'acte, es presentaren a regina les cinc adolescents i les dos xiquetes que depositaren en una urna la papeleta amb el seu nom. La extracció de candidata fou realitzada por la regina infantil de 2016, Irene Hidalgo, mentres que la regina major de 2016, Magda Orozco, va llegir el nom de la seua succesora, que va recaure en la jove Elena Salvador Cortés, de 16 anys. A continuació, es nombraren oficialment i proclamaren als càrrecs festers d'enguany en els que destaquen els reis moro i cristiana, Raúl Morán, de la filà Arsem, i Feli Sàiz, de la filà Conqueridors. Els altres càrrecs són: Quico Pérez i Marc Mora (alferesies mora i cristiana), Lydia Junquera i José Vicente Ivars (ambaixadora mora y cristià), María José Parra i Anabel Antón (abanderades mora i cristiana), i Jonatan Garófano i Sergio Alguacil (abanderats moro i cristià de la Federació).


































EMISSIÓ EN DIRECTE